Polazna | Aktuelno | 13. OKTOBAR, DAN OPŠTINE ĆUPRIJA

13. OKTOBAR, DAN OPŠTINE ĆUPRIJA

13. OKTOBAR, DAN OPŠTINE ĆUPRIJA

Image gallery

 IZLOŽBA SLIKA UROŠA PREDIĆA-  MUZEJ „ HOREUM MARGI-RAVNO“

Izložba slika Uroša Predića, jednog od najvećih predstavnika srpskog realizma privukla je veliki broj poklonika umetnosti iz čitavog regiona. Samo u danu, nakon otvaranja izložbe galeriju muzeja posetilo je više od 400 posetilaca. Izložba je realizovana u saradnji sa Narodnim muzejom iz Pančeva i po opštem mišlјenju poznavalaca i publike reč je o umetničkom događaju sezone u čitavom Pomoravlјu. Nakon izložbi Miće Popovića, Milene Pavlović- Barili i Nadežde Petrović ovo je četvrta po redu izložba koja umetničkoj publici u Ćupriji predstavlјa velikane srpskog slikarstva.

73. ULIČNA TRKA „ MEMORIJAL ALEKSANDAR PETROVIĆ“- CENTAR GRADA

Najstarija i najvažnija ulična trka na Balkanu privukla je mnogo zvučnih imena iz sveta atletike. Neki su kao atletski početnici ili aktivni atletičari bili na stazi, a drugi poput Vere Nikolić, Daneta Korice, Slobodana Brankovića i Dragutina Topića posmatrali sadašnje i buduće šampione. Najavlјujući izgradnju atletskog stadiona Ninoslav Erić je uručio klјučeve grada Slobodanu Brankoviću  kome zbog obaveza prošle godine nije moglo biti uručeno najveće gradsko priznanje.

U 13 atletskih diciplina takmičile su se sve kategorije atletičara, a u onoj najvažnijoj, trci seniora na 3000 metara koja nosi naziv „ memorijal „Trle Pavlović“ pobedio je Elzan Bibić, atletičar Novog Pazara.

POLAGANјE VENACA NA SPOMEN OBELEŽJE

U  okviru obeležavanja dana Opštine, koji je i dan oslobođenja Ćuprije, na spomen obeležje učesnika Drugog svetskog rata položeni su venci. Vence su položile delegacije Opštine Ćuprija, Vojske Srbije, Udruženja oslobodilačkih ratova i gospodin Muhamed Nabhan, ambasador Države Palestine.

SVEČANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

Svečanoj sednici Skupštine opštine Ćuprija prisustvovale su brojne delegacije i ugledni gosti. Dan opštine Ćuprija svojim prisustvom uveličali su Nјihove ekselencije ambasadori Kipra i Države Palestine, predstavnik Vlade Republike Srbije,predstavnici Turske ambasade, delegacije Naled-a, bratskog grada Doboja i prijatelјskog Kotora,investitori iz Turske i Holandije, predstavnici gradova Pomoravskog okruga.Sve njih, ali i narodnu poslanicu Svetlanu Nikolić-Pavlović, odbornike Skupštine i sve prisutne u sali pozdravili su  Branimir Tazić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija i Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija. Posle obraćanja dva predsednika uručena su najviša opštinska priznanja, klјučevi grada, spomen plaketa i zahvalnica, a novčanim iznosima nagrađeni učenici generacija ćuprijskih škola i strelci protivgradne stanice radarskog centra Bešnjaja.

U svom izlaganju Ninoslav Erić je najavio niz značajnih investicija kao što je skori početak izgradnje atletskog stadiona, ali i završetak  dokumentacije za tri kapitalna projekta,potpunu rekonstrukciju bolnice, potpunu rekonstrukciju vodovodne mreže i završetak trotoara do Slavije. Za sve projekte Ćuprija ima apsolutnu podršku Vlade republike Srbije.

OKTOBARSKA PRIZNANјA I NAGRADE DOBILI SU:

Nosioci najvišeg gradskog priznanja „ Klјučeve grada“ su ove godine dve kompanije koje su pokrenule privredni zamajac opštine. U ime „O-P grup“ iz Turske, zakupca Dobričeva, priznanje je primio gospodin Unal Pala, a u ime holandske kompanije „Rojal de Heus“ novog vlasnika „Komponente“ priznanje je primio gospodin Darko Sadžak, predstavnik firme. Pukovnik u penziji Sokol Mojsovski nagrađen je Spomen plaketom. Goran Stojković predsednik Aero kluba Ćuprija je za afirmaciju sporstkog letenja nagrađen Zahvalnicom.

              Za uspešan rad u protiv gradnoj odbrani ovog leta 20 strelaca protivgradnih stanica na teritoriji opštine nagrađeno je sa po 30 hilјada dinara. Učenici generacije svih ćuprijskih škola, a njihova imena vredi pomenuti nagrađeni su novčanim nagradama. To su: Nađa Branković-Gimnazija, Stefanija Udicki -Škola za muzičke talente, Andrija Brkić-Medicinska škola, Milјana Todorović- Tehnička škola, Luka Stevanović – Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Milena Staničić- OŠ 13 Oktobar, Milica Đorđević- OŠ Đura Jakšić, Velјko Mastić – OŠ Vuk Karadžić.

„FEKA„  U ĆUPRIJI

Osim što je bila svečana praznična skupštinska sednica ostaće upamćena još po nečemu. Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija i Ferit Karlslioglu, predsednik Upravnog odbora kompanije „FEKA AUTOMOTIVE“ potpisali su memorandum o razumevanju kojim opština Ćuprija prenosi turskoj kompaniji 4 hektara, na kojoj će već krajem ove godine početi izgradnja fabrike za proizvodnju automobilske galanterije. Reč je o fabrici koja proizvodi delove za najveće svetske proizvođače automobila, a fabrika u Ćupriji će biti prva koju ova velika turska kompanija gradi van Turske. U prvoj fazi biće zapošlјeno 110 radnika.

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak