Polazna | Aktuelno | Ćuprija dobila sertifikat Swiss PRO

Ćuprija dobila sertifikat Swiss PRO

Ćuprija dobila sertifikat Swiss PRO

Sertifikati o finansijskoj i tehničkoj podršci Vlade Švajcarske predstavnicima civilnog i javnog sektora svečano uručeni u četvrtak, 29.11.2018.godine u Nišu. Ispred ćuprijske lokalne samouprave, sertifikat je primio Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija.

U okviru programa Swiss PRO pod nazivom “Nove ideje po meri zajednice”, odobrena je podrška Vlade Švajcarske za projekte 26 organizacija civilnog društva, dok je tehničku podršku namenjenu lokalnim samoupravama za sprovođenje projekata u partnerstvu sa civilnim sektorom dobilo 16 gradova i opština. Jedna od lokalnih samouprava koje su dobile ovu podršku Vlade Švajcarske je i opština Ćuprija.

Ćuprija je podršku Swiss PRO dobila za projekat kojim će biti unapređene odluke o finansiranju projekata koje sprovode organizacije civilnog sektora i poboljšani mehanizmi za evaluaciju, odnosno ocenjivanje projekata, a dobijena podrška za rezultat će imati i razvoj ostalih relevantnih propisa u vezi sa definisanjem i ponovnom procenom javnog interesa budućih projekata ćuprijskih organizacija nevladinog sektora.

„Tehnička podrška za 16 lokalnih samouprava obuhvataće razvoj i unapređenje procesa, procedura i propisa o definisanju javnog interesa i finansiranju lokalnih projekata koje sprovode organizacije civilnog društva. Deo gradova i opština tokom sledeće faze podrške sprovodiće projekte zajedno sa civilnim sektorom“, rekla je juče u Nišu Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa Swiss PRO.

Podsetimo, javni pozivi za program “Nove ideje po meri zajednice” trajao je od 20. juna do 3. avgusta, a već septembra, posle ocene prispelih projekata, bilo je jasno da će opština Ćuprija, jedina u Pomoravskom okrugu, biti u krugu od 16 lokalnih samouprava koje će dobiti tehničku podršku od Swiss pro - programa Vlade Švajcarske za razvoj opština kroz unaprađenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti.

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak