Polazna | Aktuelno | Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018”: Opština Ćuprija ima šta da ponudi

Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018”: Opština Ćuprija ima šta da ponudi

Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018”: Opština Ćuprija ima šta da ponudi

Image gallery

Pod sloganom "Pre(d)uzmi svoju budućnost” 13. i 14. decembra u hali "Čair" održan je Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018”. Jedan od zapaženijih nastupa na ovom sajmu imala je i opština Ćuprija.

Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018” prvenstveno je namenjen lokalnim samoupravama, koje u najveći grad južno od Save i Dunava dovode privrednike sa svoje teritorije. U tom smislu se i Turistička organizacija Ćuprije pobrinula da se posetioci niške hale “Čair” u dva dana upoznaju sa ovdašnjim privrednicima, ali i da potencijali ćuprijske lokalne zajednice budu prezentovani na pravi način. Stoga i ne čudi da je na “Ekspo Niš 2018” bilo mnogo onih koji su, kako kaže direktorka Turističke organizacije Ćuprija Jelena Petrović, bili zainteresovani da se upoznaju sa širokom lepezom privrednih, kulturnih, obrazovnih i sportskih subjekata centralne opštine Pomoravskog okruga – od novootvorenog aerodroma i Aero-kluba “Ćuprija” do, recimo, već etabliranog privrednog brenda “Ravanica”.

Inače, sajam je i ove godine pod jednim krovom okupio nadležna ministarstva i agencije, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Privrednu komoru Srbije i regionalne komore, međunarodne donatore, društveno odgovorne kompanije, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, uključujući i sve druge snage koje su spremne i mogu direktno da pomognu ili afirmišu razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha s ciljem povećanja zaposlenosti u Srbiji, saopštili su organizatori iz Gradske opštine Pantelej, dodavši da je u okviru sajma održana i stručna konferencija "Potrebe privrede za kadrovima i primena Zakona o dualnom obrazovanju".

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak